Kwarkbollen

Met oudejaarsavond in ons vizier denken we alweer veel na over wat we die avond gaan maken. Oliebollen in de frituur is wel erg vet, oliebollen voor in de oven heb je tegenwoordig ook, maar Personal Body Plan is met een leuk alternatief gekomen. Om wel in het ‘bollen’ sfeertje te blijven zijn ze met de kwarkbollen gekomen!


Ingrediënten

  • 250 gram vanille kwark
  • 250 gram bloem
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel vanille aroma

Verwarm de oven op 180 graden. Wel ondertussen de rozijnen in een kommetje met warm water, plusminus 10-15 minuten.

Meng de kwark, de vanille aroma, de eieren en het bakpoeder met elkaar in een grote kom. Wanneer dit een glad beslag is voeg je de bloem en de rozijnen toe. Roer het goed totdat het deeg wordt. Ik begon met roeren met een garde, maar dit is niet zo handig aangezien het deeg er tussen blijft zitten.. Denk dan eerder aan een spatel om mee te roeren.

Als het deeg één geheel is kan je door middel van twee lepels bolletjes op je bakplaat, bekleed met bakpapier, maken. Je kan er 12 kwarkbollen van maken. Stop de kwarkbollen voor 20 minuten in de oven.

Voor de leuk of voor de lekker kan je er nog wat poedersuiker over strooien.

Et voila geniet van de kwarkbollen!


Voedingswaarde per bolletje

Kcal 137,2
Koolhydraten 28 gram
Vetten 1,1 gram
Eiwit 4,6 gram

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

  Subscribe  
Abonneren op