Gamba-nectarine salade

Jahaaaa! Weer een nieuwe salade online!!! En weer een salade met een lekker stukje fruit erin, want daar houd ik van. Vandaag zal ik met jullie het recept delen van een gamba-nectarine salade.

Ik weet dat ik iedere week met jullie een salade zou delen… Dat is er door werk en verhuizing helemaal bij ingeschoten. Mijn excuses daarvoor!! Dit gaan we natuurlijk herpakken en vanaf nu zal er écht iedere woensdag een nieuwe frisse salade recept online komen te staan. Jammieeee!!!

Oh ja, sinds vrijdag 22 juni 2018 ben ik vegetarisch geworden, tot nog toe met uitzondering van vis. Ik zal jullie deze keuze in een andere blog nog eens verder toelichten. Door deze reden zullen er dus geen vleesgerechten online komen te staan. Gelukkig zijn deze vleesloze salades om te smullen!!!!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram jonge bladsla met rucola
  • 150 gram quinoa
  • 1/2 komkommer
  • een handje ongezouten amandelen
  • nectarine
  • ± 150 gram garnalen (in knoflook)
  • een goede scheut Mild & Creamy naturel van Alpro
  • 2 theelepels Ras el Hanout
  • sambal (optioneel)

Maak als eerst de quinoa volgens de verpakking klaar en snijd ondertussen de komkommer en nectarine in stukjes. De komkommer heb ik geraspt en de nectarine heb ik in partjes gesneden. De amandelen kan je of geraspt kopen óf zelf prakken in een vijzel, dat deed ik. Wanneer je de quinoa van het vuur haalt kunnen de garnalen in een pan met een laagje olijfolie. Zorg dat ze lekker gaar zijn!

Zelf ben ik echt mega fan van mijn zelfbedachte sausje, misschien bestaat ie al, ken je het al, misschien ook niet haha. Ik heb een klein bakje waarin ik een goede scheut Mild & Creamy naturel doe, hier voeg ik circa 2 theelepel van de Ras el Hanout aan toe. Vervolgens heb ik naar eigen smaak wat sambal toegevoegd. Echt een top combincatie!!

Dan de opmaak haha, ook belangrijk! Leg eerst een laagje salade in je bakje, vervolgens de komkommer en de nectarine. Daarna voeg je de quinoa in een klein bolletje toe en leg je de garnaaltjes er bovenop. De saus/dip/dressing kan je naar eigen gewenste hoeveelheid aan de salade toevoegen.

En wat zeggen we dan…. SMULLEN MAAR!!


Oh ja, de dip is ook echt heerlijk met een worteltje of gewoon een naturel chippie!!!!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

  Subscribe  
Abonneren op